SÖZEL BİLDİRİ KURALLARI
1. Bildirilerinizi online olarak www.deuhos.com.tr sitesinden gönderebilirsiniz. E-posta ya da farklı yollardan bildiri gönderimi kabul edilmemektedir.
2. Gönderilen bildiriler sözel bildiri olarak değerlendirilecektir.
3. Özetler giriş, amaç, yöntem, bulgular ve sonuç bölümleri ile yapılandırılmış olarak ve 300 kelimeyi geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.
4. Başlık bold olarak ve kelimelerin ilk harfleri büyük olacak şekilde yazılmalıdır. Alt başlıkların sadece ilk harfi büyük ve bold olacak şekilde yazılmalıdır.
5. Yazarlar ünvan belirtmeden, bold ve sunum yapan yazarın adı alt çizgi ile belirtilerek yazılmalıdır.
6. Yazar kurumları; yazar soyadından sonra verilen üst simgeye (1,2,3 …vb) açıklama olarak yazar adlarından sonra yazılmalıdır. Öğrencilerin bildirilerinde mutlaka danışman hocalarının isimlerini yazmaları gereklidir. Bu bir zorunluluktur. Eksiklik ve hatalardan tek taraflı olarak yazar/yazarlar sorumlu olup kongremiz bir sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir.
7. Sözel bildiride ismi bulunan yazarların mail, kurum, telefon ve diğer iletişim bilgileri eksiksiz olarak sisteme üyeli kayıt işlemi yapılırken kayıt edilmelidir. Kongremizle ilgili tüm bilgilendirmeler bu sistemdeki üyelik bilgileriniz üzerinden yapılacağından, olası bir bilgi sorunu nedeniyle ortaya çıkacak sorunlardan kongremiz sorumlu olmayacaktır.
8. Özet başlıkları büyük karakter kullanılarak yazılmalıdır. 12 punto şeklinde olmalıdır. Tüm bildiri içerisindeki yazı karakteri TİMES NEW ROMAN ile yazılmalıdır.
9. Online bildiri modülü üzerinden gönderilen özetler aynı şekilde dijital kitap haline getirileceği için yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Tüm yazım hatalarından yazarlar sorumludur.
10. Özetlerin kongre dijital kitabında yayınlanabilmesi için kongreye kayıt yaptırmış olmak gerekmektedir.
11. Bildiriler için ödül uygulaması bulunmaktadır. Jüri tarafından değerlendirilen ve kazanan eserlere ödül belgesi de verilecektir. Bu belgeler birincilik, ikincilik ve üçüncülük şeklinde olacaktır. Belgeler ve ödüller bir maddi “parasal” değer taşımamakta sadece bilimsel tasdik belgesi değeri taşımaktadır.
12. Gönderilen bildiriler bağımsız olarak bilimsel kurulda yer alan hakemler tarafından kör olarak 1’den 10’a kadar puanlanacak olup sonuçlar neticesinde sözlü bildiriler belirlenecektir
13. Bildiri özetlerinin son gönderim tarihi 11 Nisan 2025’dir.
14. Bildiri sonuçları 25 Nisan 2025 tarihinde ilan edilecektir.
15. Kongre kapsamında bilim kurulu tarafından kabul edilen çalışmalar sunulduktan sonra elektronik ortamda yayınlanacaktır.
Bildirilerin Sunulması
Sözel Bildiri Sunumu (Sunum Şablonunu İndirmek İçin Tıklayınız )
1. Sözel bildiri sunumları Türkçe olarak sunulmalıdır. Sözlü bildiri sunum süresi; 7,5 dakika olacak şekilde planlanmalıdır.
2. Sunum slayt sayısı, 15 slaytı aşmamalıdır.
3. Tüm sunumlar, kongre programında yer alan sıraya göre belirtilen gün, saat ve salonda sunulacaktır. Sözel bildiri sunumunuzun oturumuna ilişkin bilgiler tarafınıza iletilecektir.
4. Sunulmayan bildiriler, bildiri kitabında yayınlanmayacaktır.
5. Kongrede sunum yapacak kişinin mutlaka yazar veya ortak yazar olması gerekmektedir.
6. Sunum dosyalarının oturum başlangıç saatinden önce kontrol edilerek görevli kişiye teslim edilmesi gerekmektedir.
7. Sunumda tüm yazarların isimleri ilk slaytta yer almalıdır.
8. Sözel bildiri sunumunu yapacak kişinin adının altı çizilerek belirtilmelidir.
9. Sunumlarda konu ile ilgili tablo, grafik ve görsellere yer verilmelidir.
NOT: Değerli katılımcılar. Kongremizde sunulmak üzere sisteme yüklenen bildiriler için sadece yukarıdaki bilgiler doğrultusunda geniş özet talep edilmektedir. Bildirilerin tam metinleri talep edilmemektedir. Kongremize gönderilen bildirilerin özetlerinde mutlaka çalışmanın amacı, kapsamı, yöntemi, bulgular ve sonucuna ilişkin bilgiler yer almalı, bildiri özetini değerlendiren hakemlerin bildirinin geneli hakkında bu özet sonrasında fikir sahibi olması sağlanmalıdır. Tüm katılımcılara ilanen duyurulur.
NOT: Sayın katılımcılar uygulama, araştırma ve vaka “İNSAN, HAYVAN, ÇEVRE ve DİĞER MATERYAL” çalışmalarına ilişkin hazırlanan bilimsel çalışmalarda mutlaka “ETİK KURUL ve KURUM İZNİ” alınmak zorundadır. Bu zorunluluk tüm çalışmalar için geçerlidir. Literatür ve derleme çalışmalar için böyle bir zorunluluk söz konusu değildir. Oluşabilecek hukuki ve diğer sorunlarda tüm yükümlülük tek taraflı olarak sisteme yayını ve çalışmayı yükleyen yazar tarafına aittir. Kongremiz bu tip olumsuzluklar karşısındaki tüm hukuki ve diğer haklarını saklı tutar. Kongremize gönderilen çalışmaların daha öncesinde bir başka kongrede sunulmamış, red edilmemiş ve yayınlanmamış olması şartını aramaktadır. Bu şartlara uygun çalışmalar ilgili katılımcılar tarafından sisteme yükledikleri ve değerlendirmeye alınan çalışmaları doğrultusunda kabul edilmiştir.
Son Bildiri Tarihi: 11 Nisan 2025
Bildiri Sonuçları: 25 Nisan 2025